fredag 8 oktober 2010

Byta bokmärken och socialisera!

Idag hade jag tänkt att vara jätte effektiv och jobba igenom flera moment i kursmaterialet.

Det har gått sådär.

Började med att skapa ett Yahoo-konto och skapade sedan ett konto på Delicious.

Det gick ganska bra och jag kunde börja lägga in flera länkar som jag har sparat lite här och där. Dessvärre klantade jag till det när jag färdig och lyckades radera allt. Så det var bara att göra om. Rätt trist när man som jag, har det lite tufft med tiden. Men det positiva var att övning ger färdighet och nu känns det som om jag förstår det här med bokmärken och taggar lite bättre än tidigare.
Mitt Deliciouskonto ligger bland mina länkar här i bloggen. Har även länkat in det direkt i texten. Hoppas att det funkar!

Förflyttade sedan raskt över fokus till sociala nätverk! Detta är ett område som jag känner mig något sånär bevandrad inom.

Jag har haft ett konto på Facebook i fyra år. I starten såg jag det mest som en lekplats för vuxna där jag kunde göra roliga tester, ”adda” personer jag inte sett på länge och ”tjuvkika” på personers foton och profiler. Ganska snart blev jag medveten om att det är mycket mer än så. I takt med att fler och fler i min omgivning började utforska Facebook har det nu blivit en daglig mötesplats för både det ”lilla” och det ”stora” livet. Jag går dagligen in på Facebook, skriver och kollar olika uppdateringar, kommenterar, skriver meddelanden, bokar möten, kollar på foton. Jag är med i flera olika grupper. Grupper av privat karaktär och grupper som handlar om olika samhälleliga engagemang. För mig handlar Facebook om att aktivt kunna vårda och delta i ett socialt liv trots en fulltecknad almanacka.

Har funderat över det här med att använda exempelvis Facebook i undervisningen. Och jag tror att det finns många vägar att gå, särskilt om man jobbar med ungdomar som redan befinner sig på FB. För mig är det inte så aktuellt eftersom jag dels jobbar med vuxna och dels jobbar i Lärplattform , där det finns många möjligheter till interaktion mellan deltagarna. Men vem vet, jag kanske testar FB i någon form. Skulle vara kul att testa ändå.

Twitter har jag besökt några gånger men det har inte lockat mig. Så idag gick jag in på allvar och skapade ett Twitterkonto och klickade runt. Men, det lockar mig inte. Jag känner inte att jag har tid. Kanske en annan gång. Så jag avregistrerade mig ganska snart. Och det var inte så lätt. Oj, vad Twitter beklagade att jag inte ville vara kvar;)

Skapade mig ett konto på
Dela och gick genast med i en grupp för distanslärare. Mer än så hann jag inte. Känner lite stress över att jag måste gå vidare hela tiden. Jag vill ju helst stanna kvar och fördjupa mig i saker, men det känns inte riktigt som det finns utrymme för det. Får väl proppa mitt Deliciouskonto fullt med bokmärken som jag får fördjupa mig i senare...

Jag skulle så gärna vilja få in symbolen för Dela här i min blogg (i vänsterkanten). Har sett att flera andra har det, men fattar inte hur jag ska göra. Någon som kan hjälpa mig?


Det roliga med den här kursen är att jag lär mig ofantligt mycket hela tiden och att det är mycket "hands on". Jag behöver det efter att de senaste åren ha varit i en verksamhet där vi hela tiden diskuterar pedagogiska visioner och sällan metoder.

Det tråkiga är att jag känner mig stressad över att jobbet och privatlivet kommer i andra hand när jag inte kan slita mig från webben....

Jag har en lätt tendens att bli besatt. Läser allt jag kommer över och har svårt att sålla i all information.

Åker till Tällberg och laddar batterierna.

2 kommentarer:

  1. Roligt att du också var på Fronterkonferensen! Kul också att du tycker precis som jag när det gäller Facebook och Twitter. Facebook passar mig perfekt och jag använder det precis som du gör men Twitter funkar inte alls. Kanske jag inte har gett det tillräcklig med tid men tills vidare får det vänta.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig om att det är härligt med lite "Hands on" som motvikt till allt teoretiskt. Eftersom kursen är så innehållsrik skulle det vara bra att få tillgång till den även när den är slut - för jag kommer i alla fall inte att komma ihåg allt...

    SvaraRadera